joi, 6 ianuarie 2011

Trecutul.III.

A doua zi dimineata lucrurile erau mult mai clare in realitatea fetei,lacrimile nu-si mai aveau niciun rost,iar ea era mai hotarata ca niciodata,stiind ce avea de facut.Se duse sa-si ia ceva de mancare de la singurul magazin din sat,fiind nevoita sa raspunda politicos la toate intrebarile indiscrete ale oamenilor pe care-i intalnea in drum.
Astfel intr-un sfert de ora putea spune ca toata lumea stia cine e si cu scop se afla acolo,plus varsta,ocupatia, aspiratiile si planurile de viitor.Ciudat.Dar ea nu se simtea chiar asa de rau,incepea sa obisnuiasca cu atmosfera.
Toata ziua scosese praful din casa si facuse curat,aerisise si incercase sa aduca caldura acelei locuinte la viata.Rezolvase problema cu lumina si gasise tot ce nu fusese gasit in ziua precedenta.
La finalul zilei cand soarele se pregatea sa apuna,toamna intrase pe geamurile deschise si curate ale casei, improspatand peretii plini de amintiri.
Fata hotari sa faca o plimbare prin imprejurimi si poate sa incerce sa fie ea insusi indiscreta cu vecinii ei in scopul de a afla ceva despre proprietarii casei.
Indiscretia ei fusese intampinata cu zambetul de buze si urmata de felurite povesti,complimente si pareri de rau.
Acum isi stia povestea si nu se mai simtea deloc stingherita de casa impunatoare,pentru ca ii cunostea secretele.Nu mai ezita deloc in fata portii sau a usii si nu a mai dormit niciodata pe jos;de atunci se culcase in patul ce-i apartinea.
Petrecuse astfel cateva zile,dar trebuia sa se intoarca acasa,la viata ei si sa lase trecutul unde ii era locul.Nu avea sa uite nimic si bineinteles ca avea sa se intoarca aici cand va simti nevoia.Gasise un loc numai al ei cu o familie numeroasa in care va fi mereu primita cu bratele deschise.
Astfel puse toate pozele ce le gasise intr-o cutie si le lua cu ea,iar cheia o puse exact acolo de unde o luase.
Lasa totul in urma fara niciun regret si inchise cartea careia acum ceva vreme ii lipseau cateva pagini pe care ea in sfarsit le gasise.
Parasise satul cu zambetul pe buze,iar locuitorii puteau sa o vada de la geamuri in departare:ducea in mana cutia cu poze si era imbracata in rochia inflorata a mamei ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasa te rog un semn ca ai trecut pe aici:)

Powered By Blogger

Arhivă blog

Persoane interesate